Bārbele Kercdorfere What’s App meitenes

Šī grāmata ir uzrakstīta savādāk nekā citas,kuras esmu lasījusi iepriekš. Tā ir veidota ,kā divu meiteņu sarakste. Grāmata stāsta par meitenēm, kuras uzticas viena otrai ,sarakstoties What’s App. Abas meitenes mācās vienā skolā, abas pārvar dažādas grūtības , bet tik un tā turās kopā un nepātrauc draudzību. Meitenēm tā ir svarīgāka par visu.

Vienu no meitenēm sauc Manū Elizabete. Viņai ir 14 gadu. Meitene ir laimīga, bet kaut kā tomēr viņai dzīvē pietrūst. Viņas draudzeni sauc Marija Linna. Meitenei ir 15 gadu un viņas abas dzīvo Vācijā. Marija Linna aizraujas ar klavierspēli, bet Manū ar hokeju, šie meiteņu hobiji abām lieliski padodas. Viņas nepadodas pat visgrūtākajos brīžos.

Marijai Linnai ir vēstuļu draugs, kurš raksta meitenei salkanas mīlestības vēstules, bet Marija nav īsti apmierināta, tās dažreiz pat viņu kaitina, jo viņa uzskata šo puisi tikai  par labu draugu. Meitene ir iemīlējusies skolas bibliotekārā Patrikā. Viņam ir 19 gadu, puisis cieta negadījumā kalnos.  Marija Linna  sameklēja puiša slimnīcas adresi un uzrakstīja viņam sirsnīgu vēstuli. Kad Patriks atveseļojās, viņš satikās ar Mariju un abi bieži pavadīja laiku kopā. Marija sākumā par draudzību ar Patriku  nestāstīja savai draudzenei, bet kad to pateica, abas meitenes ne pa jokam sastrīdējās.

Manū  savukārt bija labs bērnības draugs Jenss, kurā meitene bija samīlējusies.Reizēm viņas puisis  uzvedās dīvaini. Kāpēc? Vai Manū ko darīja  nepareizi? Viņa Jensu neizprata. Meitene par to pastāstīja savai draudzenei Marijai un jautāja padomu. Ko darīt? Vai puisim būtu nopietnas veselības problēmas?

Kaut arī abas draudzenes strīdējās, viņas  atkal salaba un viena otru atbalstīja.Un tad kāds negaidīts gadījums ar Marijas  vecākiem! Kas notika ar viņiem?

Vai  grāmatā aprakstītie notikumi beigsies labi? Kāpēc tik daudz un dažādu pavērsienu atgadās meiteņu dzīvē? Kā viņas tos uztver un pārdzīvo? Par to stāsta ikviena izlasītā lappuse.

Es šo grāmatu gribēju izlasīt,jo par to biju dzirdējusi labas atsauksmes.  Man arī to ieteica izlasīt. Varbūt grāmata domāta nedaudz jaunāka vecuma meitenēm, bet tā ir  interesanta,  lasās ļoti ātri un viegli.

Kercdorfere-_8

 

 

 

 

 

 

 

Laura Veitmane 9.a klase

 

Šis ieraksts tika publicēts Drāma. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

Komentēt